понеділок, 17 червня 2024 р.

Протидія сексуальному онлайн-насильству

Інструментарій із запобігання онлайн насильству щодо дівчат-підлітків 
Міжнародна громадська організація «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» (LHSI) запропонувала спеціалістам, які працюють із дітьми, пакет інструментів із запобігання насильству в Інтернеті щодо дівчат-підлітків — Збірник (Toolkit) з профілактики сексуального онлайн насильства щодо дівчат-підлітків. 
Це збірка ресурсів, розроблених, створених або адаптованих і протестованих у рамках кількох європейських проектів за участю семи країн ЄС. 
Збірник містить такі компоненти: 

Посібник «Навчання протидії сексуальному онлайн-насильству щодо дівчат-підлітків. Посібник для спеціалістів, які працюють з дітьми». Посібник рекомендовано до видання Вченою радою факультету педагогічних наук Львівського національного університету імені Івана Франка. Він також пройшов апробацію в усіх трьох пілотних областях проекту — Київ, Вінницька та Львівська області. Вище над цим описом ви можете передивитись та завантажити Посібник.

Буклет «Поради для батьків і опікунів з протидії онлайн-насильству сексуального характеру». Вище над цим описом ви можете передивитись та завантажити Буклет.

Два анімаційні навчальні відео для дітей (дівчата та хлопці): Які наслідки публікації оголеного селфі дівчини без її дозволу та Що робити, якщо твої оголені селфі опинились в мережі.

Адаптований українською мовою міжнародний онлайн інструмент роботи з дітьми CYBERSAFE (4 модулі), над яким працювали міжнародні та національні експерти. 

Немає коментарів:

Дописати коментар